Sandy Eijgelaar, Lisa van den Berk, Pip Verveer, Floor Hovius en Sanne Ploeg na de overwinning.
Sandy Eijgelaar, Lisa van den Berk, Pip Verveer, Floor Hovius en Sanne Ploeg na de overwinning. Foto: Anja Verveer

Tennismeisjes Vijfhuizen 2 kampioen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Na een turbulent seizoen, met incomplete teams van de tegenstanders, hoosbuien, slappe potten en niet goed ingevulde uitslagen, hielden onze meiden het hoofd koel en werden uiteindelijk op 3 november kampioen! Onze meiden hadden nog 3 punten nodig en dan was het kampioenschap binnen.

Tegen het taaie Zundert moesten onze meiden vol aan de bak. We starten met 4 enkel-spelen tegelijk. Sanne moest in haar enkelspel alle zeilen bij zetten tegen een zeer sterke tegenstander. Na 1000 keer "duece" werd de wedstrijd binnengesleept. Nog 2 punten. Pip moest zich goed vastbijten tegen een kleine, snelle Zundertse dame. Maar na een taaie 1e set was het verzet gebroken en spurtte Pip naar de overwinning. Floor moest in haar enkel partij even wakker worden op de zondagmorgen. Maar eenmaal op gang liet ze weinig heel van haar tegenstander. Als Lisa op zondagochtend vroeg uit bed moet komen om tennis te spelen wil ze maar 1 ding: zo snel mogelijk winnen. Nog voordat iedereen met warme koffie kon gaan zitten was het al klaar. En dan is het kampioenschap binnen! 4 punten en de heeeeeerrrrlllijke petit-fours van onze supercoach "tante Nel" werden opgesmikkeld. De 2 nog te spelen dubbel-spelen waren een formaliteit, maar ook Sandy liet hier ook nog even zien dat er niets cadeau wordt gegeven. Ze gaven dan ook nog even gas in de dubbel en klaar, 6 punten in de tas.
Bij een kampioenschap hoort natuurlijk een champagne-douche (alleen moeten we Lisa uitleggen dat het niet de bedoeling is dat je iemand met de champagne-fles moet raakgooien). Een prachtige beker en een party popper in de oren maakte het kampioensfeest compleet. Nu lekker genieten van het uitslapen op de zondagochtend en op naar een mooi volgend seizoen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief