Elf-Elf in Ut Zwaajgat.
Elf-Elf in Ut Zwaajgat. Foto: Leurse Leut

Leurse Leut opent nieuw karnavalsseizoen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Met het traditionele Elfde van de Elfde Bal wordt het nieuwe karnavalsseizoen 2020 geopend. Ook in Ut Zwaajgat gaat dat gebeuren, karnavalsvereniging Leurse Leut opent zaterdag 9 november voor de 63e (!) keer op spectaculaire wijze het nieuwe seizoen.

De Leutvereniging uit Ut Zwaajgat doet dat onder het motto: We geve de toon aon. Die avond worden dan de leden van de vereniging voorgesteld aan het publiek. Dat publiek bestaat uit een bonte mengeling van bouwclubs, loopgroepen, individuelen en paren, een karnavalsclubje uit een naburig gehucht en natuurlijk iedereen wiens hart warm klopt voor karnaval. Kortom: de karnavalsliefhebbers in hart en nieren.

Wat is er nieuw?
Dit is dé gelegenheid om als één van de eersten te zien wie welke functie gaat bekleden. Het is een vaststaand feit dat Leurse Leut een nieuwe Prins zal presenteren. Wie zal het zijn? Het gonst alweer van de geruchten in Ut Zwaajgat. De een weet het beter dan de ander. Maar wie is het nu echt? Zie we Pliessie Carlos, Grote Boer Peer en Nar Joerike ook weer terug of is alles vernieuwd? Is de Raad van Elf ook dit jaar weer met zijn met elven? Zijn er ook weer nieuwe leden bij? Op deze en andere vragen kun je op 11-11 antwoord krijgen.

Rode draad
Tijdens deze avond wordt u uitgedaagd om mee te doen met het rode-draad-spel dat zoals altijd geïnspireerd is door het motto: We geve de toon aon. Benieuwd hoe Leurse Leut dit motto uitlegt: komt het zien en horen; kortom maak het mee.

Sfeer
Natuurlijk kan een avond als deze niet zonder muziek, daar zorgen Hofkapel De Turfblaozers en Dweilband De Hutseklutsers met man en macht voor. Natuurlijk zullen de mannen van Meezun2en de avond muzikaal ondersteunen met de nieuwste karnavalskrakers en de muziek van toen.

Waar
Wil je het allemaal van dichtbij meemaken, kom dan zaterdag 9 november om 20.00 uur naar ’t Turfschip aan de Schipperstraat. De toegang is natuurlijk zoals altijd gratis, Met muziek, gezelligheid, blaaskapellen en heel veel karnavalsliefhebbers een vlotte start in het karnaval voor het seizoen 2019-2020.
We geve de toon aon, jullie toch ook?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief