Afbeelding
Foto: Jack Konings

Scholieren maken oversteekplaatsen veiliger

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – De gemeente Etten-Leur maakt de oversteekplaatsen bij de Anna van Berchemlaan en de Schoonhout ter hoogte van de Oude Bredaseweg veiliger. Dat gebeurt bij een project waarbij leerlingen van de KSE en Munnikenheide College meedachten over de verkeersveiligheid.

Leerlingen droegen situaties aan die zij zelf onveilig vonden in Etten-Leur. Zij bedachten hier zelf oplossingen voor en presenteerden die aan de gemeenteraad. De scholieren vroegen aandacht voor meerdere oversteekplaatsen. Zo waren die aan de Anna van Berchemlaan en aan de Schoonhout niet goed zichtbaar.

Zwartgele schilden

De schoolkinderen stelden voor om geelzwarte kokers te plaatsen rondom de palen op de Anna van Berchemlaan. Ook zagen zij de komst van een smileybord zitten. Daarbij licht een blij gezichtje op als de automobilist zich aan de snelheid houdt. Dit zorgt voor meer bewustwording.

De gemeente wilde de kokers samen met de leerlingen voor de zomervakantie ophalen. Later bleek dit niet mogelijk, omdat de kokers niet geschikt bleken om op te hangen rondom de lichtmasten. De gemeente heeft naar een andere oplossing gezocht. Zwartgele schilden vervangen de kokers. Het college van burgemeester en wethouders verwacht de schilden nog deze maand op te kunnen hangen.

Waarschuwingsbord

De scholieren vroegen om aan de Schoonhout een extra waarschuwingsbord op te hangen. Dat is inmiddels gebeurd. De gemeente verzorgt dit jaar ook nog een bewustwordingsactie om de automobilisten te wijzen op de aanwezigheid van zebrapaden. Dat gebeurt met een flyeractie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief