Basischool de Hasselbraam scoort weer voldoende

Basischool de Hasselbraam scoort weer voldoende

ETTEN-LEUR - De leskwaliteit op basisschool de Hasselbraam in Etten-Leur is terug op orde. Dat blijkt uit een herstelrapport van de Onderwijsinspectie. Doe deelde vorig jaar een onvoldoende uit.


De Hasselbraam scoorde toen slecht op het lesaanbod, zicht op ontwikkeling en kwaliteitszorg en cultuur. Ook in het verleden waren er zorgen over de leskwaliteit op de katholieke school aan de Beukenlaan. In 2014 en 2015 schaarde de inspectie de Hasselbraam onder 'zwakke scholen.'

Blij

Onderwijsinstelling SKPOEL is blij met het rapport: "Het doet recht aan alle verbeteringen die de organisatie het afgelopen schooljaar heeft doorgevoerd. We vinden het van groot belang dat De Hasselbraam als voldoende is beoordeeld. Daarmee voldoen alle scholen van SKPOEL aan de basiskwaliteit."

Kwaliteitszorg

Toch heeft de onderwijsstichting nog werk. De Onderwijsinspectie gaf aan dat er onvoldoende verzamelde gegevens beschikbaar zijn. Dat moet alsnog op orde worden gebracht. Op dit moment krijgt de Hasselbraam op het gebied van kwaliteitszorg nog een onvoldoende. Wel concludeerden controleurs dat de school stappen heeft gezet om ook hier verandering in te brengen. SKPOEL zet de gegevensverzameling dan ook de komende periode voort. Ook maakt de school afspraken over het gewenste niveau en het verzamelen van de benodigde gegevens.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>