Koor De Cantorije tijdens het jubileumconcert in het Trouwkerkje.
Koor De Cantorije tijdens het jubileumconcert in het Trouwkerkje. Foto: Hans Hufkens

Feestelijk jubileumconcert koor De Cantorije

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Gemengd koor de Cantorije gaf zaterdag in het Trouwkerkje een concert ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van dit koor. Dat de Cantorije veel trouwe bezoekers kent is wel duidelijk. Een grote schare muziekliefhebbers was naar dit concert gekomen dat een extra feestelijk tintje kreeg door de medewerking van een drietal solisten.

Harpiste Renske de Leuw liet in haar solo optredens geen mogelijkheid onbenut om haar instrument de harp te promoten. Wat is dat toch een prachtig maar moeilijk instrument. Daarnaast begeleidde ze het koor in enkele nummers. De Etten-Leurse sopraan, zelf vroeger lid van De Cantorije, zong enkele liederen uit het klassieke repertoire. Pianist Kristof Bastiaensen bleek behalve piano ook nog viool te spelen. Maar de sterren van de avond waren de zangers en zangeressen van het koor. Onder de stevige leiding van dirigent Marc van den Broek brachten zij een gevarieerd programma waaruit de veelzijdigheid van dit Etten-Leurse koor blijkt. Het programma varieerde van Beethoven tot Abba, van Verdi tot een Zulu song. En dat alles in de originele taal. Jammer dat er zo weinig mannen lid zijn van het koor. Gelukkig waren enkele gastzangers bereid aan dit concert mee te werken.

Speciale uitvoering
Heel bijzonder was de uitvoering van een speciaal voor De Cantorije geschreven nummer over het opstijgen op de Klappenberg in Etten van de eerste “vliegmachine” in Nederland. Dit werk is gecomponeerd door de Etten-Leurse musicus Pieter van Dijck die ook bij de uitvoering van zijn werk aanwezig was en een welverdiend applaus in ontvangst kon nemen. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in het trouwkerkje. Het laatste optreden van de Cantorije in dit jubileumjaar is de muzikale verzorging van een kerkdienst van de Protestantse Gemeente in De Baai op zondag 8 december om 10.00 uur.

Lid worden?
Voor muziekliefhebbers die graag zingen en overwegen lid te worden van een koor is het nu de juiste tijd om zich bij de Cantorije aan te sluiten. Na dit jubileumconcert wordt begonnen met het instuderen van nieuw repertoire. Iedereen mag gratis eens een keer een repetitie meemaken in De Linde in de Lambertusstraat. De repetities zijn op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Meer info is verkrijgbaar via telefoonnummer 0640241701.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief