Loon- en grondwerkbedrijf PH de Regt en zn BV gaat naar de Hanekinderstraat.
Loon- en grondwerkbedrijf PH de Regt en zn BV gaat naar de Hanekinderstraat. (Foto: Jack Konings)

Gemeente wil zes nieuwbouwwoningen aan Donkerstraat mogelijk maken

ETTEN-LEUR - Het gemeentebestuur wil in het voorjaar van 2020 starten met de aanpassing van het bestemmingsplan om de komst van zes nieuwbouwwoningen aan de Donkerstraat mogelijk te maken.


Op dit moment is loon- en grondwerkbedrijf PH de Regt en zn BV nog gevestigd op minder dan vijftig meter van deze nieuwbouwkavels. Daardoor kan er nog niet worden gebouwd. Deze ondernemer werkt momenteel aan een verhuizing naar een adres aan de Hanekinderstraat. Daarvoor is het bestemmingsplan van de Hanekinderstraat nog niet definitief.

Afgifte vergunning

"We willen dan ook rekening houden met de eventuele voortzetting van de activiteiten aan de Donkerstraat", meldt burgemeester Miranda de Vries in een brief aan de gemeenteraad. Dat gebeurt door voorwaarden te verbinden aan de afgifte van de omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwbouwwoningen. De gemeente denkt op dit moment na over een passende juridische regeling. Wel verwacht het gemeente dat de procedures voor de verschillende aanpassingen aan het bestemmingsplan gelijktijdig verlopen.

Verkoop

De gemeente is nog eigenaar van de zes bouwkavels. De percelen gaan voorlopig nog niet in de verkoop. Dat gebeurt pas als de omgevingsvergunning is verleend. Op deze manier kan het loon- en grondwerkbedrijf aan de Donkerstraat nog voort met alle werkzaamheden. De zes kavels horen bij de populaire nieuwbouwwijk Schoenmakershoek. Daarmee komt de voltooiing in zicht.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES