Kind in rolstoel
Kind in rolstoel Foto: Rechten vrij

Collecte Stichting voor het Gehandicapte kind levert bijna 5.000 euro op

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Van 11 tot en met 16 november hebben vrijwilligers in Etten-Leur gecollecteerd voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. 36 collectanten zijn langs de deuren gegaan en hebben 4.947,67 euro opgehaald. 

Met dit geld steunt het Gehandicapte Kind projecten op het gebied van spelen, sporten en leren. Met als doel dat gehandicapte kinderen kunnen meedoen in onze samenleving. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken voor hen. Door sporten als RaceRunning en Framevoetbal te introduceren op sportverenigingen. Of door Samen naar School klassen voor hen op te richten, op de gewone basisschool in de buurt. Zo zorgt de stichting ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien."

Doneren

Wilt u volgend jaar ook collecteren, dan kunt u contact opnemen met Madeleine Otten, tel 076-5011664 of via madeleineotten@hotmail.com. Heeft u geen collectant aan de deur gehad,maar wilt u toch nog een bijdrage overmaken? Dat kan door een SMS te sturen met de letters VRIENDJES naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.nsgk.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief