Dewi Govaers (vooraan).
Dewi Govaers (vooraan). Foto: trainster

Dewi Govaers opnieuw succesvol bij TurnTotaal Breda Cup

Sport en vereniging

In Breda wordt sinds enkele jaren de Turn Totaal Breda Cup georganiseerd. Dit is een weekend vol turnen voor de N1 t/m de N4 niveaus waarin per toestel een prijs wordt uitgereikt. Dewi Govaers (11 jaar) uit Etten-Leur neemt voor de vierde keer deel aan deze wedstrijd en niet zonder succes. Al een paar jaar op rij weet Dewi met medailles thuis te komen na deze wedstrijd.

Dit turnseizoen zal Dewi uitkomen in de jeugd N2 categorie en mocht turnen in de laatste ronde op zaterdag avond. Ze was al even in de hal om haar zusje Naomi aan te moedigen maar ze was om half zeven helemaal klaar voor haar wedstrijd.

Er turnden 9 turnsters mee in deze wedstrijd op dit niveau. Dewi startte op brug met een zeer nette oefening en daarmee wist ze de hoogste uitgangswaarde van de wedstrijd te halen. Zo blijkt ook later op de avond de hoogste eindscore gebleken dus goud op dit toestel.

Door naar sprong. Hier wordt vanaf jeugd echt wel wat meer van de turnsters gevraagd en moest ze dus aan de bak in de trainingen. Haar nieuw uit te voeren sprong is nog niet vaak genoeg gedaan en dus niet stabiel. Extra hard werken in deze wedstrijdsprong met iets teveel vaart zorgde voor een landing op de billen dus kansen verkeken en een tweede makkelijkere sprong uitgevoerd.

Vloer hierna, een nette oefening met mooi uitgevoerde choreografie en 4 acrobatische series. Van haar groepje het hoogste punt, van alle deelneemsters een derde plaats dus brons hier voor haar.

Op balk ook een prima oefening neergezet, een flinke wiebel maar wel blijven staan. Netjes en degelijk, ook hier brons voor Dewi.

Een mooi weekend met mooie resultaten. Op naar Luxemburg voor de Christmas Cup, een wedstrijd op internationaal niveau.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief