Wijkbelang Hooghuis klaar voor nieuwe start
Vlnr: Cees Wegman, Marianne Hultermans, Cees Lambrechts en Nijs van Noordennen van Wijkbelang.
Vlnr: Cees Wegman, Marianne Hultermans, Cees Lambrechts en Nijs van Noordennen van Wijkbelang. (Foto: Monique Jansen)

Wijkbelang Hooghuis klaar voor nieuwe start

ETTEN-LEUR - De huisvestingsperikelen in brede school de Vleer in de wijk Hooghuis zijn voorbij. "We hebben nu onze eigen ruimte die we kunnen afsluiten. Ook beschikken we nu over een eigen ingang. We zetten een streep onder het verleden en beginnen opnieuw met frisse zin", kondigt stichting Wijkbelang Hooghuis aan.


De afgelopen jaren moest de wijkvereniging steeds ruimte inleveren voor de uitdijende basisscholen op de Vleer. Daardoor konden er weinig activiteiten worden gehouden voor de buurt. Ook fungeerde het wijkhuis niet optimaal als centraal ontmoetingspunt in het Hooghuis. Dat is juist erg belangrijk in de wijk. "In de buurt zijn verder geen cafés. De Vleer is dan ook de enige plek waar we samen kunnen komen", vindt secretaris Marianne Hultermans van Wijkbelang Hooghuis.

Opbouw stichting

De wijkvereniging heeft lang met de gemeente en de beheerstichting van de Vleer gesproken over de huisvesting. Inmiddels is alles in kannen en kruiken en werkt het bestuur opnieuw aan de opbouw van de stichting Wijkbelang Hooghuis. "We willen meer bewoners van Hooghuis trekken. Het moet een plek worden waar jong tot oud samenkomt", hoopt penningmeester Nijs van Noordennen.

Met de eigen stek is de weg vrijgemaakt voor meer activiteiten in de Vleer. Wijkbelang Hooghuis organiseert die niet zelf, maar werkt daarvoor samen met een groot aantal vrijwilligers. "Wij faciliteren vooral. Zo helpen wij bijvoorbeeld met het aanvragen van de subsidie", legt Hultermans uit.

Activiteiten

Vrijwilligers draaien de koersbal op maandag en vrijdagmiddag, de kindermiddag op woensdagmiddag, de tweemaandelijkse bingo (de kerstbingo is op zaterdag 21 december om 13.30 uur) en de tweemaandelijkse kinderdisco (eerstvolgende op vrijdagavond 13 december vanaf 19.00 uur). Om de drie à vier weken gaat de Vleer open voor de minima. Zij kunnen bijvoorbeeld zondag 15 december terecht tijdens 'Lekker uit eten'. Op deze manier genieten zij ook een keer van een diner buiten de deur zonder bang te zijn voor een hoge rekening.

Biljarttafel

Inmiddels staat er al een nieuwe activiteit in de pijplijn. Wijkbelang Hooghuis heeft een biljarttafel aangeschaft. Elke maandagmiddag kunnen bewoners terecht om een potje biljart te spelen. Ook werkt de stichting aan het organiseren voor een ontmoetingsmoment voor eenzame mensen op de zondagmiddag. "Er zijn namelijk veel senioren die geen bezoek krijgen en er toch graag even op uit willen", legt bestuurslid Cees Lambrechts uit. Het bestuur nodigt bewoners uit Hooghuis nadrukkelijk uit om met ideeën te komen: "Dat kan van alles zijn. Kom maar op met de input. Wij kijken graag hoe we met onze middelen kunnen helpen. De deur staat nadrukkelijk open voor iedereen in de wijk!" Verder liggen er plannen voor een kledingbeurs in februari.

Vacatures

Het bestuur zoekt ook nieuwe aanwas. Op dit moment staan twee vacatures open waaronder de voorzitterspost. "We zijn een leuke gezellige club. Eén keer in de maand komen we bij elkaar voor overleg en verder hebben we daarnaast ook veel contact", vertelt Van Noordennen. "We kunnen nadrukkelijk iemand gebruiken die ons mee wil helpen met het bijhouden van de sociale media", tipt Lambrechts.

De stichting werkt vooral op de achtergrond en heeft intensief contact met de gemeente, welzijnswerk Surplus, de BOA, woningcorporatie Alwel en de Beheerstichting van de Vleer. Verder werkt ook de Whatsapp-preventie vanuit Wijkbelang. Daarnaast zoekt de stichting ook vrijwilligers die mee willen helpen bij de koersbal, de kindermiddag of een andere activiteit.

Digitale nieuwsbrief

Wijkbelang Hooghuis introduceert ook de digitale nieuwsbrief. Die vervangt de papieren wijkkrant. De stichting verstuurt de nieuwsbrief per e-mail. Die bevat een overzicht van alle activiteiten en diverse nieuwtjes. Wilt u hem ook ontvangen? Meld u dan aan via secretaris@wijkbelanghooghuis.nl. U kunt dit mailadres ook gebruiken als u interesse heeft in vrijwilligerswerk voor de stichting.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>