Foto: Shutterstock

Parkeerverbod voor grote bedrijfsbussen in woonwijk

ETTEN-LEUR - Eigenaren en bestuurders van grote voertuigen mogen die niet parkeren in de woonwijk. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur op raadsvragen van het APB.


Het parkeerverbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het APB vroeg zich ook af of er een dergelijke bepaling was en die blijkt er te zijn. De partij wilde ook weten hoe de gemeente handhaaft op het verbod. Raadsleden krijgen namelijk geregeld klachten van inwoners die overlast ervaren van geparkeerde bedrijfswagens.

Transportbussen

Burgemeester Miranda de Vries meldt dat het vooral gaat om overlast van bakwagens en transportbussen in de bebouwde kom. Medewerkers en ZZP'ers nemen deze voertuigen mee vanuit het werk naar huis. "Wij handhaven op meldingen die we hierover binnenkrijgen", benadrukt De Vries.

Vanuit bedrijventerreinen Vosdonk en Zwartenberg komen ook klachten binnen over overlast van geparkeerde vrachtwagens. De gemeente werkt op dit moment aan een plan om de hinder van trucks aan banden te leggen.

Communicatie

Het APB vroeg het college ook om de regels rondom het parkeren van grote voertuigen te communiceren richting de bewoners. Dat gebeurt binnenkort met een bericht op de gemeentepagina's in de Etten-Leurse Bode en op de website www.etten-leur.nl. De Vries geeft aan dat op de Etten-Leurse komborden ook al een bericht staat waar en tussen welke tijden het parkeren van grote voertuigen is toegestaan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Horeca medewerkers

Bergen op Zoom t/m Tilburg

Medewerker technische dienst

Tholen

Correspondent m/v

Steenbergen (Zundert en Etten-Leur)

Kantoor medewerker

Zundert

Storingsmonteur elektro/mechanisch

Giessen