De kinderen leren de Pieten dansen.
De kinderen leren de Pieten dansen. Foto: Yvette Tax

Pieten leren dansen op wijkdisco De Keen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen vrijdag 29 november organiseerde wijkvereniging De Keen haar jaarlijkse Pieten Disco in 't Voortouw. En ook dit jaar had de Sint een paar Pieten gestuurd om samen met de kinderen te dansen en ze wat te verwennen met snoepgoed.

Alleen op deze avond zou je gedacht kunnen hebben dat de Sint echt een dagje ouder wordt. Tenminste... de Pieten beweerden bij binnenkomst dat ze in vergelijking met de meeste Pieten helemaal niet konden dansen. De vraag aan de kinderen dus of zij het hun konden leren? Nou dat wilde de kinderen wel. De bijna 100 aanwezige kinderen danste er stevig op los op de muziek van DJ Diego. Afgewisseld met wat drinken en te snoepen. En was het consumptiekaartje vol dan viel er bij de Pieten nog wel wat te halen. Na afloop hadden de Pieten nog een traktatie om mee naar huis te nemen. Kevin reageerde na afloop dat hij het heel leuk had gevonden. Des te meer samen met de Pieten. Alleen hij vroeg zich wel af of de Pieten echt niet konden dansen. Want hij vond juist dat ze het wel konden. Zouden de Pieten de kinderen een beetje voor de gek hebben gehouden? Het viel de Pieten wel op dat er van verschillende leeftijden kinderen rond liepen. Ze dachten kinderen uit de groepen 3 t/m 5 gezien te hebben. Terwijl dit meestal groep 3 of 4 was. De organisatie heeft ze uitgelegd dat dat klopte omdat we sinds dit schooljaar de disco's alleen voor de basisscholen uit wijk De Keen organiseren zodat we groepen samen kunnen voegen en hierdoor minder disco's hoefden te organiseren. De Pieten vonden dit best jammer en vroegen waarom de kinderen uit de wijken Schoenmakershoek en E-L Noord niet meer uitgenodigd werden. Het antwoord hierop is omdat de werkgroep gehalveerd is en er heel moeilijk aan vrijwilligers te komen is om voor alle groepen apart een disco te organiseren. En de werkgroepleden en vrijwilligers komen meestal allemaal uit wijk De Keen. We hebben de Pieten ook uitgelegd dat we proberen om ook werkgroepleden uit de andere wijken te krijgen zodat de taken beter verdeeld kunnen worden en we ook uit die hoeken misschien wat makkelijker aan vrijwilligers kunnen komen. Als dat gebeurd kunnen we ook voor die kinderen disco's organiseren. De Pieten snapte het probleem en hoopte dat het ons zou lukken en dat ze volgend jaar de kinderen uit Schoenmakershoek en E-L Noord weer konden begroeten.

Oproep

Om op onze disco's ook weer de kinderen uit Schoenmakershoek en E-L Noord uit te kunnen nodigen zijn wij op zoek naar vrijwilligers uit deze wijken voor versterking van onze werkgroep. Lijkt het je leuk om ons mee te komen helpen meld je dan aan op discodekeen@gmail.com. Ook voor meer informatie kan je hier naartoe mailen. Help mee om ook voor de kids uit Schoenmakershoek en E-L Noord weer coole disco's te organiseren!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief