Harde wind op zondag: Lichtjesavond Etten-Leur afgelast
Foto: Alexander Vingerhoeds

Harde wind op zondag: Lichtjesavond Etten-Leur afgelast

ETTEN-LEUR - De organisatie van de Lichtjesavond heeft besloten om de herdenkingsavond af te gelasten. Het evenement stond gepland voor zondagavond 8 december op de gemeentelijke begraafplaats. Reden is de harde wind die wordt voorspeld. 


Weerinstituut KNMI verwacht dat een harde westenwind zondag over Etten-Leur jaagt. Daardoor is het niet veilig om de fakkels te laten branden. Ook kan de organisatie de veiligheid van de bezoekers in en rond de tenten niet garanderen. De Lichtjesavond trekt elk jaar meer bezoekers. "We willen geen risico nemen. We zijn ons als organisatie erg bewust van onze verantwoordelijkheden", melden de vrijwilligers achter de Lichtjesavond. 

De organisatie heeft met de gemeente beslist om een nieuwe datum te prikken voor het evenement. De Lichtjesavond vindt nu plaats op zondag 12 januari 2020. In het verleden werd de herdenkingsbijeenkomst al vaker afgelast. In 2017 werd de avond geannuleerd vanwege sneeuw. Vorig jaar ging de Lichtjesavond wel door, maar viel er veel regen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>