Etten-Leurde vierde dit jaar 75 jaar bevrijding.
Etten-Leurde vierde dit jaar 75 jaar bevrijding. Foto: Stella Marijnissen

Christ Klep geeft lezing over bevrijding regio

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse geschiedkundige Christ Klep geeft donderdagavond een lezing over de bevrijding van West-Brabant op de KSE. De toegang is gratis.

Klep is onder meer bekend van zijn bijdrage aan het Bevrijdingsjournaal van de NOS. In zijn lezing besteedt hij extra aandacht aan Etten en Leur. De bijeenkomst start officieel om 20.00 uur, maar de zaal gaat open vanaf 19.30 uur. In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving is de entree voor iedereen gratis. Wel wordt de aanwezigen gevraagd een financiële bijdrage te storten in de Heemkunde-collectebus.

Niet leden kunnen zich deze avond aanmelden als lid van de Heemkundekring. Bij aanmelding krijgt men het oorlogsverhalenboek gratis. De boeken Oorlogsherinneringen en -verhalen, het boek 'Etten-Leur maakt muziek' en 'De vergeten V1 op de Leur zijn ook te koop.

Strategische keuzes

De geschiedkundige gaat in op de bevrijding in de periode van 1944 tot 1945. Hij besteedt aandacht aan strategische keuzes, inclusief de vraag welke plek West-Brabant nu eigenlijk had in de geallieerde en Duitse strategie. Christ Klep werd in 1959 geboren in Etten-Leur. Na een gevarieerde schoolcarrière, onder andere op de KSE Etten-Leur, rondde hij de lerarenopleiding in Utrecht af. Daarna volgde de overstap naar de Universiteit Utrecht (UU), waar hij in 1988 afstudeerde met als specialisaties Geschiedenis en Ruslandkunde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief