Vierde editie kerstmarkt op Van Bergenplein
Foto: Stella Marijnissen

Vierde editie kerstmarkt op Van Bergenplein

ETTEN-LEUR - Op vrijdag 13 december vindt alweer de vierde editie van de Kerstmarkt op het Van Bergenplein plaats. Deze inmiddels tot traditie verheven markt staat vol met kraampjes waar de leukste, voornamelijk ambachtelijke producten te koop zijn. Dit alles uiteraard in kerstsfeer compleet met stemmige muziek, een sneeuwman èn een wandelende kerstboom die altijd in is voor een dansje.


Wijkvereniging Etten-Leur Noord is de organisator en voorzitter Amy Hanemaaijer is degene die samen met penningmeester Jürgen Frijters en ondernemer Richard van Dijk de touwtjes in handen nam en de markt realiseerde. "Van de mensen en vóór de mensen" zegt zij. De standhouders zijn namelijk mensen uit Etten-Leur en directe omgeving die niet alleen hun waren tegen vriendelijke prijzen verkopen, maar ook hun bezoekers een leuke of lekkere attentie aanbieden.

Indeling

De Kerstmarkt is dit jaar twee keer zo groot en biedt ruimte aan 23 kramen. "We hebben na de herinrichting van het Van Bergenplein advies gevraagd aan marktmeester Henk Neven en die heeft voor dit jaar een heel nieuwe indeling verzonnen. Prima! De verkeerstroom via de in- en uitrit blijft gewoon gewaarborgd en de daaraan grenzende parkeerplaatsen beschikbaar, zodat ook de winkeliers aan het plein goed bereikbaar blijven. De wekelijkse markt op vrijdag gaat gewoon door."

Spectaculair

De opening van de Kerstmarkt is om 18.00 uur en gedurende de avond zal het ook van tijd een beetje sneeuwen. Bezoekers kunnen tot 21.00 uur genieten van een plein vol gezelligheid met volop lekkere hapjes en drankjes want de plaatselijke middenstand laat zich niet onbetuigd met gratis glühwein en warme chocolademelk, proeverijtjes van diverse lekkere hapjes, de lekkerste bitterballen van Leur en wie weet ook een kop warme snert.

Gevarieerd

"We hebben een heel gevarieerde verzameling van kraamhouders die van alles en nog wat te koop aanbieden, naast onder andere dames- en kinderkleding, kerstartikelen zoals sneeuwlandschappen in een vissenkom, kerststukjes, kaarsen, handgemaakte sieraden, lichtslingers en voor de vierde keer staat er de dame met haar zelfgemaakt Disneyjurken voor kinderen. Die is ontzettend populair!" vertelt Hanemaaijer.

Gezellig

Op een gezellige kerstmarkt mag muziek niet ontbreken. Daar wordt dan ook voor gezorgd door de DJ. Daarnaast brengt de Kerstman uiteraard een bezoek en kinderen zullen dol zijn op Frozen Anna uit de gelijknamige Disneyfilm. De ballonnenfee maakt de mooiste figuren uit  ballonnen en je kunt zomaar een wandelende sneeuwpop of de dansende kerstboom tegen het lijf lopen. In een speciale fotoruimte met als achtergrond een kerstlandschap kunnen kinderen, eventueel mooi geschminkt, met deze figuranten op de foto. Zij kunnen die later gratis downloaden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>