Afbeelding
Foto: Streekmuseum

Streekmuseum hult zich in Dickens-sferen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Het Streekmuseum in het Paulushofje hult zich weer in Dickens-sferen. Dickenskoor The Merry Singers strijkt vrijdagavond 20 december neer in het museum.

Veertien fraai geklede zangers en zangeressen zingen in meerdere optredens bekende kerstliederen. Ook wordt het publiek uitgenodigd om mee te zingen in enkele liedjes. Dit alles in het fraai verlichte en met kerstbomen versierde Paulushofje. Vanuit één van de ramen wordt chocomel en glühwein verkocht door dames die eveneens in stijl zijn gekleed. The Merry Singers staan onder leiding van Dieneke Bicknese-de Rhoter.

Kerststalletjes

Dit jaar vult het museum de Dickens-avond aan met een tentoonstelling van kerststalletjes. Van notendopklein tot tafelgroot, van Nederland tot Zuid-Amerika, en allemaal met een verhaal. Ze maken deel uit van de verzameling kerststalletjes van de familie Raaijmakers, die graag uitleg geeft bij de tentoonstelling in huisje nummer 45.

Optredens

In het hofje zelf zal om 19.00 een eerste optreden zijn van de Merry Singers, daarna weer om 20.00 uur en tenslotte om 21.00 uur. Iedereen die deze avond op stap wil, kan dus een keer komen genieten in het Paulushofje. Een mooi opwarmertje om in de sfeer te komen voor Kerstmis of een mooi voorafje, onderbreking of afsluiting van het winkelen. Snuif de warme kerstsfeer in het prachtige Paulushofje. Er zijn bankjes en warme drank om lekker te genieten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief