Afbeelding
Foto: Alan Loret/Facebook Flying Souza

Slotact Kerstcircus zegt op laatste moment af na val uit trapeze

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

ETTEN-LEUR - Het waren de afgelopen week spannende dagen voor circusdirecteur Kevin van Geet van het Kerstcircus Etten-Leur. Slotact The Flying Souza, een Braziliaans acrobatengezelschap aan de vliegende trapeze belde drie dagen voor de première van de circusvoorstelling zaterdag af.

Eén van de luchtkunstenaars was namelijk zwaargewond geraakt toen hij naar beneden viel bij een sprong. Dat gebeurde bij een circusvoorstelling in Frankrijk. Het vangnet stond niet goed afgesteld, waardoor hij een harde klap op de grond maakte. Daarbij liep hij erg rugletsel op. Hij heeft een lang revalidatietraject te gaan, waardoor The Flying Souza voorlopig niet kan optreden. 

Mission Impossible

"Ik heb drie dagen wakker gelegen, want ik moest op het laatste moment een waardige slotact vinden. Dat is bijna onmogelijk, want alles is al geboekt zo vlak voor Kerstmis. Tot in China heb ik gebeld", vertelt Van Geet. Uiteindelijk schoot het beroemde illusionistengezelschap The Melfields te hulp. Na wat gepuzzel met hun agenda, bleken zij twee weken beschikbaar om op te treden in het Kerstcircus. Hiermee voldeed Van Geet aan zijn 'Mission Impossible.' 

Het publiek reageerde enthousiast op de illusionistische truuks van The Melfields. "Het publiek is voor mij de graadmeter en zij vonden het fantastisch", meldt Van Geet. De kaartverkoop verloopt eveneens goed. In twee dagen gingen al 5.000 tot 6.000 tickets in de verkoop. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief