Ennnnnnnnn daar gaan ze! FOTO STELLA MARIJNISSEN
Ennnnnnnnn daar gaan ze! FOTO STELLA MARIJNISSEN
fotoalbum

Een frisse duik in het nieuwe jaar!

ETTEN-LEUR - Bij paviljoen de Turfvaart verzamelden zich de dapperen uit Etten-Leur en wijde omgeving. Zij trokken op nieuwjaarsdag de kleren uit, hulden zich al dan niet in zwemkleding en namen een fikse aanloop voor een duik in de Westpolderplas. De temperatuur buiten was 4 graden, die van het water 5,5 dus … lekker warm!


Volgens eigenaar van het paviljoen en organisator van de nieuwjaarsduik Ton Stoop, waren de omstandigheden optimaal. "Mooi, schoon water en een lekkere temperatuur", vond hij, terwijl hij zelf aan de kant bleef staan.

De deelnemers kwamen van heinde en verre. Zo ook Regina Verschuren, die zelf in Etten-Leur woont maar haar dochter Angela uit Waalwijk zo gek kreeg om mee te duiken. Uitgedost als wasbeer en Picachu namen zij voor de eerste keer deel aan 'effe plasse' op 1  januari. "We hebben allebei wel een zwemdiploma", wisten ze nog te vertellen. Het officiële aantal deelnemers werd gesteld op 75 mannen, vrouwen en kinderen die zich verzamelden op het strand bij de Westpolderplas. Er werd afgeteld en, aangemoedigd door het publiek, plonsden de 'die hards' het water in om er daarna weer zo snel mogelijk uit te rennen. Alle helden werden na afloop onthaald op warme chocolademelk en snert.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES