Afbeelding
Foto: Frans van der Bom

Driekoningenviering in Kloostergaard opgeluisterd door Kerkzwervers en kleine Driekoningen

Door: Robbert Temmen Cultuur

ETTEN-LEUR - Het koor de Kerkzwervers heeft zaterdag 4 januari de Driekoningenviering opgeluisterd in woonzorgcentrum Kloostergaard. Natuurlijk ontbraken de drie koningen niet. Zij gingen prachtig uitgedost met hun ster op zoek naar het kindje Jezus. 

Driekoningen wordt elk jaar op 6 januari gevierd. Het is een traditie die bijna is verdwenen. Het bijzondere verhaal vertelt over de drie koningen, Caspar, Balthasar en Melchior. Dit waren drie wijzen afkomstig uit het Oosten. Zij waren sterrenkundigen. Samen zochten zij de koning van het Joodse volk en vonden hem in het dorp Bethlehem. De ster wees hen de weg naar de plaats waar ze Jezus aantroffen. Ze namen kostbare geschenken mee zoals mirre, goud en wierook.

In navolging van dit verhaal gingen de kinderen vroeger als drie koningen langs de deuren. In deze viering keren de koningen ook terug. Deze Driekoningen viering is tevens het slotakkoord van de kerstperiode voor de Kerkzwervers. "Het koor kan terugkijken op een mooie muzikale en sfeervolle kersttijd met onder andere een geweldig kerstconcert in het Trouwkerkje en een overvolle nachtmis in de Petruskerk. Helaas is de traditie dat kinderen, als drie koningen verkleed, zingend  langs deuren trokken bijna verdwenen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief