MAVO-leerlingen KSE massaal op praktijkstage

ETTEN-LEUR - Zeker weten dat je de juiste vervolgopleiding doet, zodat je niet halverwege moet afhaken. Dat is wat 157 MAVO-3 leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) beweegt om van 14 tot en met 17 januari 2020 vier dagen stage te lopen.


Vier dagen kijken ze in de keuken bij een bedrijf dat bij de opleiding past. Zo'n 130 bedrijven uit Etten-Leur, Breda, Zundert, Sprundel, Rijsbergen, Zevenbergen, Oudenbosch, St. Willebrord en Hoeven werken hieraan mee. De KSE heeft bedrijven geworven die op het wensenlijstje van de leerlingen stonden. Daarnaast regelden 80 leerlingen zelf hun stageadres. Dit laatste is uiteraard erg gestimuleerd. Als start van de week komen verschillende MBO-studenten en docenten voorlichting geven over hun studie.

Praktijkstage

Deze studenten vertegenwoordigen de profielen techniek, economie, groen en zorg & welzijn. Hierna volgen vier dagen praktijkstage. Ook bezoeken de mentoren MAVO-3 van de KSE tijdens deze vier dagen de bedrijven om hun leerlingen in een praktijksituatie bezig te zien. De stageweek wordt afgesloten met een evaluatie, waarbij zowel de leerlingen, de docenten als de betrokken bedrijven gevraagd wordt naar hun ervaringen. Tenslotte ontvangen de leerlingen een stagecertificaat en zal het traject van het maken de voorlopige profielkeuze gestart worden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES