Clinic op Munnikenheide College om meer jongeren op de fiets krijgen
Foto: Team Jumbo-Visma Academy/Bas Czerwinski.

Clinic op Munnikenheide College om meer jongeren op de fiets krijgen

ETTEN-LEUR - Op vrijdag 10 januari is Team Jumbo-Visma Academy aanwezig op het Munnikenheide College in Etten-Leur. Leerlingen van de middelbare school kunnen daarbij tijdens een fietsclinic op Tacx-trainers kennismaken met de wielersport.


Team Jumbo-Visma heeft in het voorjaar van 2019 Team Jumbo-Visma Academy opgericht. Omdat er steeds minder licentiehouders in de categorie nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18 jarigen) zijn, worden clinics georganiseerd op scholen in het voortgezet onderwijs. Daarnaast wordt samen met een aantal verenigingen een werkwijze ontwikkeld om het functioneren van wielerverenigingen in het algemeen naar een hoger niveau te brengen. De Academy omvat ook een Development Team, een opleidingsploeg voor talenten in de beloftencategorie tot 23 jaar.

Ook de regionale wielervereniging Willebrord Wil Vooruit is vrijdag van de partij op het Munnikenheide College en faciliteert een vervolgaanbod. Zo kunnen geïnteresseerde deelnemers vrijblijvend een lidmaatschap bij de vereniging uitproberen. Op deze manier werkt de club en Team Jumbo-Visma Academy samen met als doel meer jongeren op de fiets te krijgen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>