Gemeente roept inwoners op om Oderkerkpark mee in te richten
De Pasar Malam is een druk bezocht evenement in het Oderkerkpark. ARCHIEFFOTO
De Pasar Malam is een druk bezocht evenement in het Oderkerkpark. ARCHIEFFOTO

Gemeente roept inwoners op om Oderkerkpark mee in te richten

ETTEN-LEUR - Inwoners van de gemeente Etten-Leur krijgen de kans om het Oderkerkpark een stukje mooier te maken. "Wij gaan graag met iedereen in gesprek met ideeën", kondigt wethouder Kees van Aert aan: "Zij krijgen dan de kans om hun plan uit te voeren."


Er is wel één kanttekening: de gemeente stelt geen extra geld ter beschikking voor de herinrichting van het park. Voor het planten van bomen is wel geld beschikbaar. De gemeente heeft namelijk nog een herplantplicht voor de kap van bomen elders. Van Aert staat dan ook enthousiast tegenover het idee voor een minibos: "Dat gaan we echter niet zelf doen. Daarvoor zien we graag plannen van onze inwoners."

Uiteenlopende ideeën

Het is de bedoeling dat het park meer gebruiksfuncties krijgt. In oktober hield de gemeente een tentoonstelling over het Oderkerkpark. Dat gebeurde in de kapel in het park. Bewoners kregen de uitnodiging om mee te denken over de invulling. Daaruit kwamen de meest uiteenlopende ideeën. Zo dachten bezoekers over potentieel nieuwe evenementen, een pluktuin voor bloemen, fruit en groenten en aan een speciale route om met een rolstoel of een rollator te oefenen.

Bezoekers

Op dit moment trekt het Oderkerkpark al veel bezoekers. Eigenaren van hun hond kunnen er er hun dier uitlaten op een speciaal veldje en in de kapel is ruimte om even stil te staan voor bezinning. Tijdens zonnige dagen komen Etten-Leurenaren ook massaal om te recreëren in het park. Ook vinden er het gehele jaar evenementen plaats, zoals de Pasar Malam, het Oranje Festival en Popelucht. Verder baat een restaurant een terras uit in het park en kunnen bezoekers genieten van diverse kunstwerken tussen het groen.

Natuurideeën

De eerste verenigingen hebben zich al gemeld om aan de slag te gaan in het park. "Dat zijn met name natuurverenigingen en de ouderenbond", geeft Van Aert aan. Hij benadrukt wel dat niet alleen natuurideeën welkom zijn, maar bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor verpoosplaatsen, kunstwerken, speelmogelijkheden of een blote-voeten-pad. Als organisaties een zelfde idee hebben, dan brengt de gemeente hen samen. Van Aert hoopt op veel plannen. Hij stipt wel aan het park groot is, maar dat niet alles kan. Het Oderkerkpark telt in totaal 21.000 vierkante meter.

Maatschappelijk akkoord

De gemeenteraad stemt binnenkort over een voorstel om de gebruiksfunctie van het Oderkerkpark vast te stellen. Het gemeentebestuur wil dan verder met inwoners, ondernemers, onderwijsvertegenwoordigers en maatschappelijke organisaties aan de slag. Uiteindelijk sluit Van Aert dan een uitvoeringsplan en een 'maatschappelijk akkoord' met de initiatiefnemers.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>