Scholieren Munnikenheide College beklimmen berg tijdens wielrenles
Foto: Owen van Dijk legde een toptijd af. FOTO MONIQUE JANSEN

Scholieren Munnikenheide College beklimmen berg tijdens wielrenles

  algemeen

ETTEN-LEUR – Het was vrijdagmiddag een bijzondere gymles voor leerlingen op het Munnikenheide College in Etten-Leur. De scholieren maakten kennis met de wielrensport. Leden van de Team Jumbo-Visma Academy en wielersportvereniging Willebrord Wil Vooruit (WWV) daagden de tieners uit om per fiets een bergklim van negenhonderd meter te maken.


De leerlingen hoefden niet naar een echte berg af te reizen. De wielrenfietsen staan opgesteld in de gymzaal. Via een Virtual-Reality-route krijgen de scholieren echt het gevoel dat ze de berg aan het beklimmen waren. Ook directeur Barbara Baelemans van het Munnikenheide College doet mee. Bezweet stapt ze van de fiets af: "Dit is heel leuk, maar wel heel zwaar!"

Fanatiek

De scholieren waren opvallend fanatiek. Onder begeleiding van professionele trainers leggen zij de zware klim af. Chiyo (15) vindt het erg meevallen: "Ik had het zwaarder verwacht!" Zonder een druppeltje zweet volbrengt zij de klim van 900 meter. Bijzonder is dat de route in virtual reality ook echt bestaat. Scholieren 'fietsen' langs een echte weg die loopt van Los Angeles tot San Francesco. Onderweg komen zij elkaar ook nog tegen.

De Team-Jumbo-Visma Academy wil graag meer tieners warm maken voor de wielrensport. Volgens teamhoofd Jaap van Hulten is wielrennen een ideale sport om zo rond je vijftiende mee te beginnen: "Op dit moment zien we weinig instroom in de categorieën nieuwelingen en junioren. Daar willen we graag verandering inbrengen. Op dit moment starten voornamelijk kinderen van ouders die zelf ook actief zijn in de wielerwereld. Op deze manier maken ze op een leuke manier kennis."Geïnteresseerde scholieren krijgen een startpakket waarmee ze bij wielersportvereniging WWV verder van het wielrennen kunnen proeven.

De clinic op het Munnikenheide College was in ieder geval een veelbelovend begin. Owen van Dijk voltooide de klim in een toptijd van 02.28.01 minuten. Hij vond het een geslaagde gymles: "Het is weer eens wat anders!" Ook Kees Kuijlen van WWV is tevreden: "Het is een mooie samenwerking met Jumbo-Visma. Zo kunnen we laten zien dat wielrennen een hele toegankelijke sport is!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>