Afbeelding
Foto: Stella Marijnissen

In startblokken voor 49ste editie Kluiskens Achilles-cross

Door: Monique Jansen OUD Sport

ETTEN-LEUR - De Kluiskenshof Achilles-cross staat zondag 26 januari voor de 49ste keer op de agenda. De organisatie heeft twee verschillende rondes uitgezet door natuurgebied de Kogelvanger tussen Etten-Leur en Rijsbergen. De parcoursen bevatten lengtes van 550 meter en 2.060 meter. 

Voor de deelnemende leden van Achilles is dit tevens de clubcross. Op de wedstrijdlocatie heeft de organisatie gezorgd voor koffie, thee, etenswaren, toilet en zelfs omkleedgelegenheid. De 49ste Kluiskenshof Achilles-cross is qua tijdsverloop in drie delen op te splitsen: Vanaf 11:00 uur starten de pupillen in vijf achtereenvolgende starts, waarna er om 11:30 prijsuitreiking is voor de Achilles pupillen; Om 11:45 uur is de start van de meisjes D junioren, en in de drie volgende starts gaan ook de jongens D junioren, meisjes C junioren en jongens C junioren van start.

De Achilles clubcross prijsuitreiking is om 12:30 uur; De tiende en laatste start is geprogrammeerd om 13:00 uur, dan gaat de rest van het deelnemersveld op weg voor hun 2 tot 5 ronden lange wedstrijd, al naar gelang de categorie. Want dan crossen de jongens en meisjes A en B junioren, de mannen en de vrouwen, zowel senioren, masters als trimmers. Speaker Cees Maas doet live verslag. 

Voorinschrijven is niet meer mogelijk, zondag kan er nog wel een half uur voor aanvang van het wedstrijdonderdeel worden aangemeld. Nieuw is dat dit jaar de uitslagen meteen worden gepubliceerd op www.uitslagen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief