Mr. Doe-het-Zelver Rob van Lieshout neemt afscheid
Koning Rob van Lieshout met zijn klantenTon en Tilly Postema en Kees en Adriënne van Boekel. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Koning Rob van Lieshout met zijn klantenTon en Tilly Postema en Kees en Adriënne van Boekel. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Mr. Doe-het-Zelver Rob van Lieshout neemt afscheid

ETTEN-LEUR - Zaterdag en zondag was het feest voor Rob van Lieshout. Hij vierde dat hij na 42 werkzame jaren bij de familie Van Heeswijk met pensioen ging. Geen receptie, dat wilde hij niet, maar wel een paar gezellige dagen met koffie en gebak waarin hij afscheid kon nemen van zijn talrijke klanten. En die kwamen hem opzoeken, in groten getale!


Rob van Lieshout mag op zijn leeftijd van 66 jaar en vier maanden gaan genieten van zijn pensioen. De van oorsprong Amsterdammer solliciteerde 42 jaar geleden naar een baantje als verkoper bij ijzerwaren en gereedschappen speciaalzaak Van Heeswijk aan de Bisschopsmolenstraat en verhuisde in de loop der tijd mee naar de Grauwe Polder waar de vertrouwde speciaalzaak Formido werd en nog wat later Praxis, om tenslotte in 2003 op het Trivium terecht te komen.

Bedrijfsleider

Hij groeide mee, hielp de zaak mee opbouwen, werd bedrijfsleider en zeg nou eerlijk, wie in Etten-Leur kent hem niet! Van Lieshout, die altijd klaar stond met zijn persoonlijke hulp en advies. Zijn babbel. Hij was er altijd en wist het allemaal!

Feest

Bouwmarkt Praxis was de dagen voor het weekend verboden gebied voor Van Lieshout. Het bedrijf werd omgetoverd tot een feesthal vol met vlaggen, posters, een ereboog, een podium en een heuse troon waar 'koning Rob' zijn gasten kon ontvangen. Velen kennen hem nog 'van Van Heeswijk uit de Bisschopsmolenstraat'. Zondagochtend wachtte hem nog een speciale verrassing toen hij thuis werd opgehaald met een oldtimer Audi. De dag werd afgesloten met een feestje in de kantine voor familie en personeel.

Plannen

En wat zijn de toekomstplannen? "Ik ben een klusser", zegt hij niet geheel onverwachts, "dus dat ga ik doen. Klusjes genoeg! En ik ben lid van handboogvereniging Nimrod, we passen op de kleinkinderen en we willen op vakantie!" 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>