Afbeelding
Foto: Peter Houtepen

Voorbereidende werkzaamheden gestart voor bouw woningen Carillonhof

Door: Peter Houtepen Economie

ETTEN-LEUR - Op de voormalige locatie van basisschool 't Carillon aan de Triangeldreef in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur zijn de voorbereidende werkzaamheden aan de gang die moeten leiden tot de bouw van de woningen in het nieuwe woonwijkje 't Carillonhof.

Een aannemersbedrijf is begonnen met het bouwrijp maken van de kavels voor de nieuwbouw. De aannemer legt huisaansluitingen en kolken uit op het perceel grond. De drempel wordt opengebroken en er komt een nieuwe fundering in twee fasen gedeelde rijbaan. Hier opvolgend komen nutsbedrijven diverse aansluitingen maken. 

Er komt een nieuwe ontsluiting op de kavel. Ook worden beide parkeerpleinen tot aan de aansluiting op de doorgaande weg aangepakt. Op enkele plaatsen gaat het groen weg en komt er nieuwe beplanting of gras terug. Omdat het werk binnen de bouwhekken gebeurt, blijft de omgeving bereikbaar en de overlast zoveel mogelijk beperkt. 

Op de locatie komen 17 woningen die door de toekomstige bewoners zelf worden ontwikkeld, het zogeheten CPO-project. Er komen elf patiowoningen en zes rijtjeswoningen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief