Afbeelding
Foto: Raymond van Olphen

Theatervoorstelling Hendrik Groen in Nieuwe Nobelaer

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

ETTEN-LEUR - Boeken, tv-serie én theatervoorstelling, Hendrik Groen is hot! Na het succes van de eerste theatervoorstelling, Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken, kon een tweede niet uitblijven. Hendrik Groen – Zolang er leven is vertelt het verhaal van Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn onvervalste analyses van het leven in een bejaardenhuis.

Een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Op woensdag 12 februari is de theaterversie te zien bij Nieuwe Nobelaer. Hendrik Groen heeft in het tehuis waar hij woont een aantal vrienden met wie hij de Omanido-club (Oud Maar Niet Dood) vormt. In navolging op de succesvolle eerste voorstelling, gaat de Omanido-club dit keer actie voeren tegen de sloop van het tehuis, waarbij directrice mevrouw Stelwagen regelmatig in de weg staat.

Na het overlijden van Eefje en het overplaatsen van de dementerende Grietje naar de gesloten afdeling zijn er twee nieuwe leden toegevoegd aan de club. Mehmed Okcegulcik en Eugenie La Croix zorgen voor een frisse wind in de voorstelling. Naast vrolijke momenten zitten er in de voorstelling ook emotionele gebeurtenissen. Tijdens de overlijdensscène van Hendriks boezemvriend Evert (Mike Weerts), die heel Nederland al wist te roeren tijdens de tv-serie, worden ook in het theater de nodige traantjes weggepinkt.

Deelnemend koor
De cast wordt elke speeldag bijgestaan door een koor uit de regio. In Nieuwe Nobelaer is dat Zanggroep ODI uit Etten-Leur. Het koor speelt een figurantenrol op het toneel en brengt enkele oud-Hollandse liederen ten gehore. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaartjes kosten 31 euro. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief