Verbouwing Juvenaat tot appartementencomplex komt dichterbij
Op het Juvenaatterrein komen 120 appartementen.
Op het Juvenaatterrein komen 120 appartementen. (Foto: NBU)

Verbouwing Juvenaat tot appartementencomplex komt dichterbij

ETTEN-LEUR - De verbouwing van het voormalige internaat Edward Poppe komt weer een stukje dichterbij. Het Etten-Leurs gemeentebestuur gaat akkoord met de benodigde veranderingen in het bestemmingsplan waardoor de 120 appartementen kunnen worden gerealiseerd.


De voorgevel van het Juvenaat-gebouw blijft staan. In het gebouw komen achttien appartementen met een terras en zestien woningen van twee lagen met een tuin. De Nederlandse Bouw Unie (NBU) realiseert daarnaast ook nog twee complexen met 11 en 32 appartementen. De bewoners van het gebouw met 32 flats parkeren hun auto in een half verdiepte parkeergarage. De appartementen variëren in grootte tussen de 65 en 115 vierkante meter.

Prijzen

De woningen vallen in de middeldure tot dure koopprijs en zijn voornamelijk bestemd voor huishoudens van één en twee personen. Vijftien procent van de huizen gaat de verhuur in. Deze woningen worden verhuurd met een prijs van 750 tot 1050 euro per maand. "Dit was een wens van de gemeenteraad. Op dit moment worden weinig woningen verhuurd in deze prijsklasse", geeft wethouder Ger de Weert aan.

Bijzonder is dat het groene karakter van het gebied grotendeels blijft behouden. De bomen hoeven niet tegen de vlakte. "Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het kenmerkende bidlaantje", vertelt De Weert. Naar verwachting start de verkoop van de appartementen in de tweede helft van 2020 en zal de bouw medio 2021 beginnen. Op een informatiebijeenkomst in oktober was al veel belangstelling.

Inzage bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord om het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage te leggen. Omwonenden kunnen daar hun reacties opgeven.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>