20-2-2020 in trek als trouwdatum in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - 20-2-2020 is een bijzondere trouwdatum. Dat vinden stellen uit Etten-Leur ook. Op deze dag vinden maar liefst vijf huwelijken en geregistreerde partnerschappen plaats. En dat is zeldzaam voor een doordeweekse februaridag.


De gemeente maakt onderscheid in de gratis spreekkamer-huwelijken/partnerschappen en de bruiloften op locatie. De kosteloze ceremonies wijken niet af van voorgaande jaren. Het aantal huwelijken op een trouwlocatie is wel aanmerkelijk minder. "Gemiddeld is er dat één in februari. Dit jaar zijn dat er zes", geeft gemeentewoordvoerster Carolien van Peer aan. Van deze zes huwelijken voltrekken trouwambtenaren er drie op donderdag 20 februari.

Andere bijzondere trouwdata

Opvallend is dat er dan geen koppels kiezen voor de eveneens bijzondere trouwdatum op zaterdag 22 februari 2020. Dit was ook het geval op zondag 2 februari. "Dit was op een zondag en dan worden er normaal gesproken geen huwelijken gesloten. We hebben ook geen verzoeken ontvangen om het op deze specifieke dag wel mogelijk te maken", meldt Van Peer.

Koningspaar

Het meest bekendste koppel in Nederland dat ooit trouwde op een sprookjesachtige datum is ongetwijfeld het koningspaar Willem-Alexander en Máxima. De twee gaven elkaar op zaterdag 2 februari 2002 in Amsterdam het jawoord.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief