Afbeelding
Foto: carnavalsfeest, Stijlorenrijk

Nieuwe Nobelaer presenteert carnavalsprogramma: Stuiterbal op dancemuziek nieuw

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

ETTEN-LEUR - Het carnavalsprogramma van Nieuwe Nobelaer biedt voor ieder wat wils. Het evenementenplein is van 21 tot en met 25 februari volledig omgetoverd tot Medisch Centrum Nieuwe Nobelaer. Vijf dagen lang wordt er door jong én oud feest gevierd in het gehele pand. Nieuw dit jaar is het Stuiterbal op vrijdagavond 21 februari, de beste optie voor liefhebbers van dance- en hardstylemuziek om carnaval al hossend en stuiterend van start te gaan! Dan CarnaFalk & Adje Leo, Ouwe Jongens Krentebrood en Linke Soep zijn de drie acts van de avond die ervoor zorgen dat het dak eraf gaat. 

De afgelopen jaren zijn dance- en hardstyleremixen van nieuwe carnavalskrakers bijzonder populair tijdens carnaval. Carnaval en dancemuziek waren nog nooit zo nauw met elkaar verweven. Tel daarbij op dat er in Etten-Leur voor de danceliefhebber vanaf 18 jaar tijdens carnaval niet echt een feest bestond en een nieuw carnavalsbal is geboren!

Nieuwe Nobelaer presenteert het Stuiterbal, hét carnavalsfeest waarbij je als liefhebber van carnaval, dance- en/of hardstylemuziek helemaal los kunt gaan. Het duo Dan CarnaFalk & Adje Leo (2/3 DJ Team van Hitjesdag) zorgen voor dansbare beats met hun eigen edits en zowel Ouwe Jongens Krentebrood als Linke Soep laten het evenementplein op zijn grondvesten stuiteren. Vanaf 20:30 uur gaat het feest los en host het publiek door tot 02:00 uur. 

Divers programma voor jong én oud

De allerjongsten kunnen op donderdag 20 februari al in de stemming komen tijdens het gratis evenement Carnavalsvoorlezen met muziek in Nieuwe Nobelaer Bibliotheek! Daarnaast kunnen zij onder begeleiding van vader, moeder, opa of oma carnaval vieren tijdens de spelletjesmiddag van het Muzematinee op zaterdagmiddag 22 februari of tijdens het altijd gezellige Pyjamabal op maandagochtend 24 februari. 

De jeugd van 8 t/m 13 jaar kan van zondag t/m dinsdag tijdens het fameuze Colabal de bloemetjes buiten zetten. Ouders hebben geen toegang, dus lekker springen en hossen met vrienden en vriendinnen op de vetste carnavalshits! De deuren zijn vanaf 18:45 uur geopend. Voor iedereen die te oud is voor het Colabal maar de kroeg nog niet binnen mag, is het Sjansbal hét carnavalsfeest voor alle tieners uit Etten-Leur en omgeving. Op vrijdag, zondag en dinsdag kan iedereen van 13 t/m 15 jaar uit z'n dak op carnavalsknallers en stevige feestnummers! 

Vaste prik op de carnavalsagenda is uiteraard het Muzebal op zaterdagavond. Wie nog geen kaarten heeft, vist helaas achter het net want het immens populaire carnavalsbal op zaterdag 22 februari was rond Kerstmis al volledig uitverkocht.Dinsdagmiddag 25 februari is er vanaf 13:30 uur ook volop vertier voor 'de jeugd van toen' tijdens het 50+ bal (gratis entree) Een leutige carnavalsmiddag met verschillende optredens en uiteraard een bezoek van Prins Thomas III en zijn gevolg.

Naast alle bovenstaande evenementen vindt op zaterdagmiddag 22 februari vanaf 14:00 uur ook Onze Grote Carnaval Show plaats van omroep Ons West Brabant. Een middag volop carnavalskrakers van o.a. Sjansjee, Party Captains en Adje Ambiance. Tijdens deze carnavalsmiddag wordt tevens bekendgemaakt welk nummer verkozen is tot Onze Carnavalskraker 2020.

Alleen betaling met pin
Net als vorig jaar hanteert Nieuwe Nobelaer ook dit jaar cashless betalen voor de diverse evenementen tijdens carnaval. De Etten-Leurse carnavalsmunt Fleut  kan bij de kassa's per pin afgerekend worden. Vervolgens betaalt men aan de bar met de Fleut. Carnavalsvierders hoeven enkel hun bankpas mee te nemen, de portemonnee kan thuisblijven. Tijdens Sjansbal, Colabal en 50+bal is contant betalen nog wel mogelijk. Garderobe en toiletbezoek zijn gedurende alle carnavalsevenementen gratis.

Kaartjes voor de evenementen zijn te koop aan de balie van de Nieuwe Nobelaer of www.nieuwenobelaer.nl. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief