restafval
restafval (Foto: )

Restafval in zak naast container niet meer opgehaald

ETTEN-LEUR - "We zijn de eerste ophaalronde coulant geweest voor het ophalen van restafval, maar dat blijven we niet", kondigt wethouder Kees van Aert aan. In januari had een aantal mensen niet alleen hun kliko aan straat gezet, maar ook nog extra restafval in zakken. Dat is niet de bedoeling.


Vanaf dit jaar haalt de afvaldienst nog maar één keer in de vier weken het restafval op. Bewoners mogen hun kliko nog maar dertien keer per jaar aanbieden. Met deze maatregel wil de gemeente inwoners stimuleren hun afval beter te scheiden. "We hebben via verschillende communicatiemiddelen uitgebreid geïnformeerd waar iedereen terecht kan met soorten vuilnis. Plastic kan in de daarvoor bestemde zakken aan straat worden aangeboden. Deze rollen zijn gratis verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Sinds dit jaar mag ook blik in de deze zakken.

Afvalservice Breda

Afvalservice Breda haalt dit jaar het afval op in Etten-Leur. De gemeente ging namelijk een samenwerking aan met buurgemeente Breda, waardoor de vuilnixtax minder hard steeg dan aanvankelijk werd aangekondigd. In de eerste weken ging niet alles goed. Wethouder Van Aert benadrukt dat het aantal klachten niet hoger ligt dan vorig jaar toen Renewi het vuilnis ophaalde. Wel bleek dat inwoners moesten wennen. Dat komt door de combi van hogere tarieven en de lagere ophaalfrequentie van de containers voor restafval.

Kerstbomen

De afvalverzameling verliep in de meeste gevallen goed. Op plekken waar de afvalinzameling niet naar wens verliep, zorgde Afvalservice Breda snel voor een oplossing. Zo haalde vuilnismensen niet overal de kerstbomen op. Dat kwam door een misverstand over werkafspraken. Afvalservice zette een dag later een extra afvalwagen in en reed alle GFT-routes extra na.

Verder konden de leveranciers de gft-containers voor de appartementencomplexen nog niet bezorgen. Vervangende containers stonden niet op tijd klaar. Ook kregen niet alle inwoners de benodigde sleutels. Inmiddels heeft de gemeente deze problemen verholpen. Binnenkort komen de de definitieve gft-inzamelbakken waar bewoners met hun milieupas naar toe kunnen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief