Afbeelding
Foto: Politie

Politie hanteert schildprocedure bij aanhouding van man met mes in schuurtje

Door: Peter Houtepen Politie

ETTEN-LEUR - In een schuurtje van een woning aan de Meidoornlaan in Etten-Leur heeft de politie zondagavond laat door gebruik te maken van de schildprocedure een man weten aan te houden die in het bezit was van een mes. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Toen agenten rond 23.45 uur bij het schuurtje arriveerden, riepen zij vanuit de tuin van de woning dat de verdachte zijn handen moest laten zien. Toen hij dit bevel negeerde werd pepperspray ingezet, maar hier reageerde de man niet op. Rond middernacht kwamen meerdere eenheden en een hondengeleider ter plaatse voor ondersteuning.

Klem zetten

De hond werd niet ingezet. Wel gebruikten agenten schilden om dichter bij de man te komen. Bij deze tactiek schermen politieagenten zich door middel van schilden af van een verdachte. Zo kunnen ze deze persoon op een veilige manier klem zetten. Door de inzet van de schilden kan de verdachte zich niet goed bewegen en ook niet uithalen met - in dit geval - een mes. De schildprocedure wordt toegepast als de kans groot is dat bij een reguliere aanhouding politiemensen gewond raken.

De man is met deze schildprocedure uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. De man bleek het mes in het schuurtje verstopt te hebben. De politie heeft het mes in beslag genomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief