De kids Geve De Toon Aon bij prins Carolus I en zijn gevolg.
De kids Geve De Toon Aon bij prins Carolus I en zijn gevolg. Foto: Anthony van der Zanden

Kids Geve De Toon Aon op wijkdisco De Keen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Vrijdag 14 februari organiseerde wijkvereniging De Keen zijn jaarlijkse carnavalsdisco. Ruim 100 kinderen, uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit wijk De Keen, kwamen op de uitnodiging af om eens net wat anders dan anders een gezellig feestje te komen bouwen. En dat gebeurde dan ook.

Op de feestmuziek van Dj Brazza werdt er door de verkleden kids gehost, gedanst en gesprongen. Uiteraard werd ook op deze disco de parel van het zuiden ons eigen clubje NAC geëerd. Het nummer 'Ik spring voor NAC' zorgde er weer voor dat 't Voortouw op zijn fundering stond te trillen. Hopelijk zijn de tegeltjes aan de buitenzijde blijven hangen. Zoals ieder jaar neemt iemand van de werkgroep contact op met De Leurse Leut met de vraag of ze onze disco willen bezoeken. Dat was dit jaar anders. De Leurse Leut was ons voor door ons eerst te bellen met de vraag of ze langs mochten komen. Uiteraard mocht dit. We vinden het een hele eer dat we na al die jaren nog steeds een vast agenda bezoek zijn. Rond de klok van 19.15u trad prins Carolus I binnen met zijn gevolg en voegde zich meteen in het feestgedruis. Na de kinderen even kort toegesproken te hebben en iedereen alvast een leutig carnaval toe te wensen was het weer tijd om verder te gaan met hossen. Na toch weer een half uurtje bijgedragen te hebben aan de feestvreugde moest de prins en zijn gevolg weer naar een volgende afspraak. Wij bedanken de prins en zijn gevolg voor hun bezoek en hopen dat wij volgend jaar nog steeds in hun agenda staan.

Vuilnisbakken
Het is al langer een feit dat de vuilnisbakken op de disco vaak half de avond al uitpuilen van het afval. Dit was een doorn in het oog voor een van de werkgroepleden. Hij besloot het afval probleem aan te gaan pakken door het inzetten van twee opvallende 'bekerverzamelaars' te maken. Door middel van een bordje op de reguliere vuilnisbak en een duidelijke tekst op de verzamelaars werdt iedereen er attent op gemaakt waar de plastic bekers en waar de chips zakjes in hoorde. Voor sommige was het even wennen maar we kunnen er bijna zeker van zijn dat al de 400 gebruikte bekers appart afgevoerd zijn naar de plastic container. Met de grootste dank aan alle kinderen voor het correct scheiden. Pliessie Nilles werd bijna door onze gele wijkagent op de bon geslingerd omdat hij zijn bekertje in de gewone vuilnisbak gegooid had. Na een uitleg waar de beker dan wel in moest kon Nilles zijn weg weer vervolgen.

Alles bij elkaar was het weer een keigezellige disco!

Versterking
De wijkvereniging is nog steeds op zoek naar versterking voor onder andere de disco werkgroep. Ben je geïnteresseerd meld je dan aan op discodekeen@gmail.com. We kunnen altijd ergens wel hulp gebruiken. Vele handen maken licht werk! 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief