Samen op het podium voor het toestel vloer.
Samen op het podium voor het toestel vloer. Foto: trainster

Naomi en Dewi Govaers weer beiden op het podium bij regionale toestel finales

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Voor de zusjes Govaers stonden op 15 februari de regionale toestelfinales gepland. Wederom op weg naar sportcentrum de Scharen in Breda voor deze wedstrijd. Beiden turnsters uit Etten-Leur hadden zich weten te plaatsen voor alle vier de toestellen.

Naomi (9) turnt in het niveau pupil 1 N1 samen met turnmaatje Bryanna, de enigen in de regio op dit niveau, dus als ze haar punten haalde kon ze vier medailles mee naar huis nemen. Naomi begon op sprong en door een beetje een voorzichtige tweede sprong werd ze op dit onderdeel tweede. Op naar rek. Hier ging het op de regiofinale nog heel erg mis voor Naomi maar op deze dag liet ze zien wat ze kon en haalde dan ook een verdiende gouden medaille. Regiokampioen op rek dus. Op balk moest ze een val incasseren en daarmee werd ze dan ook tweede. Op naar vloer waar de pirouettes niet helemaal naar wens verliepen en hierdoor kwam ze verkeerd uit en was ze even de weg kwijt op de vloer. Maar ook hier genoeg punten en dus een zilveren medaille voor Naomi.

Dewi (11) turnt in de jeugd N2 en was in deze categorie een paar weken terug nog Regiokampioen geworden. Deze keer verliep het iets minder voor Dewi. Het begin was goed, een mooie balk oefening en geen vallen. Hiermee haalde ze het tweede punt van de wedstrijd maar door een gedeelde eerste plaats kreeg ze hier een bronzen medaille voor.

Ook vloer was netjes en stabiel. Een mooie tweede plaats voor Dewi hier. Op sprong ging het helaas mis bij de tweede sprong verzwikte Dewi haar enkel en viel ze, hierdoor een vijfde plaats voor haar op dit toestel. Koelen en een tape om de enkel om te kijken of brug nog wel te turnen was. En dit was te turnen maar misschien toch wat voorzichtig geturnd en wat bibbers aanwezig. Hierdoor net naast het podium op plaats vier.

Toch in totaal zes medailles mee naar huis voor Dewi en Naomi, goed gedaan hoor dametjes.

Voor Dewi staat het eerste weekend van maart haar tweede kwalificatie voor de deur. Hopelijk kan ze deze gewoon turnen. Naomi heeft nog een wat langere voorbereiding voor haar tweede kwalificatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief