Afbeelding
Foto: Munnikenheide College

Leerlingen speciaal onderwijs stromen in derde jaar in op Munnikenheide College

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Leerlingen van het Brederocollege kunnen vanaf de derde klas instromen op het Munnikenheide College in Etten-Leur of Rucphen. Het Brederocollege is een school voort voortgezet speciaal onderwijs met verschillende locaties in Breda. 

De scholen gingen eerder in het kader van passend onderwijs een vernieuwde samenwerking in. Passend onderwijs houdt in dat zoveel mogelijk kinderen met een rugzakje lessen krijgen binnen het regulier onderwijs. Beide scholen spreken over positieve eerste ervaringen. Directeur Wilma Scholtens van het Munnikenheide College en directeur Martijn van Rijsbergen van het Brederocollege zijn enthousiast: "Dit is intensieve samenwerking waarbij de leerlingen en docenten met en van elkaar leren. Op deze wijze geven we meer kansen aan leerlingen en dragen we bij aan passend onderwijs."

De leerlingen volgen geen aangepast lesprogramma, maar doen mee met de andere leerlingen. Zo volgen ze alle activiteiten, zoals de schoolfeesten, excursies en de buitenlandse reis. Ook hebben ze dezelfde lesmaterialen en volgen ze praktijklessen. Het voordeel van deze vorm van onderwijs is dat ze op het Munnikenheide College op een reguliere school zitten, maar dat ze nog wel de begeleiding krijgen die ze nodig hebben vanuit het Brederocollege. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief