De kleppers liggen klaar om uitgereikt te worden aan de deelnemers.
De kleppers liggen klaar om uitgereikt te worden aan de deelnemers. Foto: Stichting MaMi

Klepperdeklepperdeklepklep op Markt en Oude Bredaseweg

Door: Peter Houtepen Cultuur

ETTEN-LEUR - Bijna 3000 kleppers liggen klaar voor de deelnemers aan de wereldrecordpoging Klepperen van Stichting MaMi op maandag 24 februari in het centrum van Etten-Leur.

Ook dit jaar kon het bestuur weer rekenen op vele helpende handen die het werk licht maakten. "Tijdens de productie van de ruim 3000 kleppers zijn de mensen van de sociale werkvoorziening van H3Works onmisbaar gebleken", zo laat het bestuur weten. "Dankzij hun kalme doorzettingsvermogen waren de kleppers op tijd klaar. Maar de belangrijkste handjes zijn die van de deelnemers op maandagmiddag."

Prijzen

Het MaMi-spektakel komt dit jaar overigens met een extra element in het programma. Iedereen die meedoet helpt om het wereldrecord naar Etten-Leur te halen, maakt kans op leuke prijzen. Elke klepper is namelijk voorzien van een uniek nummer. Na afloop van de recordpoging worden de winnende nummers bekendgemaakt. Belangrijke spelregel daarbij is wel dat de prijs tijdens het spektakel opgehaald moet worden.

Carnavalsstemming

Het programma staat verder dit jaar weer bol van de muziek met optredens van allerlei bands en artiesten uit het heden en verleden. DJ Jozz brengt vanaf 13.30 uur het publiek alvast in de juiste carnavalsstemming. Rondom de recordpoging zet hij de deelnemers aan het werk om het wereldrecord daadwerkelijk binnen te halen. Na afloop zorgt hij voor een onvervalste carnavaleske sfeer op de Markt en Oude Bredaseweg. Verder staan optredens gepland van De Zwartjannen (als ode aan de vorig jaar overleden grondlegger van de formatie Jos de Zwart), De Twee Wethouders en het One Two Trio.

De recordpoging zelf start om 14.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief