Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Voorspelde windstoten brengen kinderoptocht in gevaar

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Windstoten dreigen roet in het eten te gooien voor de kinderoptocht die zaterdag door het Stijlorenrijk en het Zwaajgat zal trekken. In Eindhoven besloot de organisatie al een streep door de optocht van zaterdag te zetten. Stichting Carnaval Etten-Leur (SCO) houdt goede hoop voor de optocht, maar houdt de weerberichten wel nauwlettend in de gaten. "We wachten het oordeel van de Veiligheidsregio af", laat voorzitter Wouter de Koning namens SCO weten. 

Het is een flinke domper voor de bouwers in het Lampegat. De optocht gaat daar zaterdag niet door vanwege de verwachte windstoten. Er wordt namelijk windkracht 5 tot 6 verwacht. En de windstoten halen zelfs snelheden tot 75 kilometer per uur. Dat is te gevaarlijk, stelde de organisatie vrijdagmiddag. Een streep door de optocht zetten, was de enige juist beslissing voor hen.

De harde wind kan mogelijk ook in Etten-Leur voor problemen gaan zorgen. Dat geldt in het bijzonder voor de kinderoptocht. "Op dit moment kunnen we er nog geen zinnig woord over zeggen. De beslissing kan ook op het laatste moment vallen. Als de burgemeester met een verbod komt, vertrekken we in ieder geval niet", benadrukt De Koning. Vooralsnog vertrekt de kinderoptocht zaterdag vanaf 13.00 uur op de Dreef. De Koning kijkt ook nog niet te ver vooruit voor de optocht op zondag. Ook dan gaat het naar verwachting stormen. Hij laat wel weten dat een optocht zonder wagens geen optie is. 

De organisatie raadt alle carnavalsvierders aan om de website van SCO en de bijbehorende sociale media in de gaten te houden voor het laatste nieuws. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief