Wereldrecordpoging klepperen gehaald! FOTO STELLA MARIJNISSEN
Wereldrecordpoging klepperen gehaald! FOTO STELLA MARIJNISSEN
FOTOALBUM

2.289 Klepperaars! Een Etten-Leurs MaMi wereldrecord

ETTEN-LEUR – Het was gezellig, het was leuk en het werd een feestje op carnavalsmaandagmiddag op de Markt. De inwoners van Etten-Leur zijn bikkels en laten zich beslist niet thuishouden door een beetje regen of wind. Ze gáán ervoor en de nieuwe MaMi recordpoging, de 34ste alweer, was een ongekend succes. Gezellig en wat heet, een nieuw record, nog nooit eerder gedaan, én dus een wereldrecord.


Onder begeleiding van een aangepaste samenstelling van de Dsjokkies arriveerden de hoogwaardigheidsbekleders op de Markt. Stijlorenprins Prins Thomas III en zijn gevolg, de jeugdraad, vertegenwoordigers van Leurse Leut, oud-prinsen, wethouders en burgemeesters uit heden en verleden. En natuurlijk het MaMi bestuur en hun onmisbare achterban.

Het MaMi bestuur had het wederom perfect voor elkaar. Een mooie organisatie met een herinneringsmoment voor muziekicoon Jos de Zwart die vorige jaar overleed. De Zwartjannen zetten de toon met hun overbekende song 'Hé trut.' One, Two Trio namen de microfoons over en brachten een volgepakte Markt in de stemming met een Sing-a-Long, uiteraard met bijpassende dansjes, zoals een stilstaande polonaise. DJ Djozz zette zich vervolgens achter zijn muzikale mengpaneel en gaf in Stijl de Toon aon voor het officiële moment: de wereldrecordpoging Klepperen. Het werd een grandioos klepperconcert.

Het record werd bekendgemaakt door deurwaarder Marcel Bakkers die al jaren de honneurs waarneemt voor het Etten-Leurs spektakel waarop menig gemeente jaloers is, zoals bleek uit een reactie van gemeentesecretaris Cor Smits. "In Made stond die volop in de belangstelling" vertelde hij.

Aan de MaMidddag was eveneens een loterij verbonden. De gelukkige winnaars gingen naar huis met een speciaal MaMi feestpakket, een lunch bon en als eerste prijs een diner bon.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES