Maak jij een mooie tekening voor een eenzame Etten-Leurse oudere?

Maak jij een mooie tekening voor een eenzame Etten-Leurse oudere?

ETTEN-LEUR – Wie maakt een mooie tekening voor eenzame Etten-Leurse ouderen? Senioren ontvangen bijna geen bezoek, omdat ze extra vatbaar zijn voor het coronavirus. Daarom startte Lindy Geerts van schoonmaakbedrijf Geerts Cleaning Service een speciale actie. "Wij halen donderdag en dinsdag kindertekeningen aan huis op en brengen ze naar één van de woonzorgcentra in Etten-Leur."


Ze benadrukt dat daarbij alle veiligheidsnormen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in acht worden genomen.

Aan de deur hangen

"We vragen om de tekeningen aan de deur te hangen of voor de deur te leggen. We vermijden daarbij elk contact en dragen speciale beschermende kleding", kondigt Lindy aan. Dit gebeurt ook bij de overhandiging van de kunstwerkjes aan de ouderen. De tekeningen gaan naar de woonzorgcentra waar personeel zorg draagt voor de verdeling.

Lindy kwam op het idee voor de tekeningenactie, omdat haar eigen kinderen ook niet bij opa en oma langsgaan. Ook dachten zij mee over een hartverwarmende actie. "Wij hebben drie kinderen van 9, 7 en bijna 1 jaar. Zij hebben contact via beeldbellen, maar gaan niet langs. Mijn ouders zijn nog niet zo oud, maar we nemen geen enkel risico. Ik werk in de desinfectiebranche en weet als geen ander hoe groot de risico's zijn."

Verdrietige tijd

Ze vindt het voor veel ouderen verdrietig dat zij nu wekenlang geen bezoek krijgen: "Door een kindertekening cadeau te geven, steken wij ze een hart onder de riem. Eenzaamheid is een groot probleem. Deze crisis raakt ons helemaal en op deze wijze kunnen we voor elkaar zorgen!"

Daarom rijdt het bedrijf twee dagen speciaal langs huizen in Etten-Leur om de tekeningen op te halen. De eerste gezinnen hebben zich al aangemeld om de mooiste kunstwerken te maken voor de Etten-Leurse senioren. Kinderen laten massaal hun creativiteit zien. "We hebben nog ruimte om meer tekeningen op te halen", kondigt Lindy aan. "Dus meld gerust aan!"

Willen uw kinderen ook meedoen? Stuur dan een PB naar Lindy Geerts via Facebook.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>