De dief crashte de gestolen auto tegen een aantal geparkeerde auto's.
De dief crashte de gestolen auto tegen een aantal geparkeerde auto's. Foto: Politieteam Weerijs

Dief crasht gestolen auto na achtervolging in Etten-Leur

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - De politie heeft afgelopen nacht een persoon aangehouden na diefstal van een auto. Dit gebeurde na een korte achtervolging die resulteerde in een ongeluk. Dat meldt politieteam Weerijs op Facebook. 

De politie kreeg afgelopen nacht een melding dat er een auto werd gestolen in Etten-Leur. De melder had de auto weg zien rijden. Daarom gingen twee politievoertuigen naar de aangegeven locatie. Onderweg kwam één van de politievoertuigen de gestolen auto tegen. 

Nadat de bestuurder bewust een stopteken negeerde, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierbij haalde hij snelheden van meer dan 100 kilometer per uur in de woonwijk. Uiteindelijk crashte de bestuurder tegen een aantal geparkeerde voertuigen. De politie kwam enkele seconden later aan. Op dat moment waren er geen inzittenden meer in de auto. 

Na een korte zoekactie werd er een persoon in de buurt van het ongeluk aangetroffen. Hij werd aangehouden voor onder meer diefstal van de auto. De verdachte wordt vandaag gehoord door de recherche. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd en moet zich op een later moment verantwoorden bij de rechter. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief