Afbeelding
Foto: Paul Jespers

Medewerker hospice Marianahof besmet met coronavirus

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Een medewerker van hospice Marianahof uit Etten-Leur is positief getest op coronavirus COVID-19. Dat heeft zorginstelling Avoord bekend gemaakt. De medewerker heeft voor het laatst op donderdag 5 maart gewerkt. 

Avoord heeft direct maatregelen genomen om het verspreiding van het virus tegen te gaan. De medewerker zit in thuisisolatie. De thuisisolatie duurt tot de medewerker minimaal 24 uur volledig klachtenvrij is. Uit voorzorg worden alle medewerkers en vrijwilligers van hospice Marianahof die ziekteverschijnselen vertonen, ook met lichte klachten, thuis gehouden.

Voor de cliënten van Marianahof zijn maatregelen genomen. Zij mogen maximaal twee bezoekers tegelijk ontvangen. Personen met luchtwegklachten of griepachtige verschijnselen mogen niet op visite komen. Ook wanneer de naasten in contact zijn geweest met een persoon die positief getest is op het coronavirus, dan mogen zij bij de cliënt niet op bezoek. Wie langskomt dient zoveel mogelijk op de kamer van de cliënt te blijven. Eerder besloot Avoord dat bewoners van verpleegtehuizen geen bezoek meer mogen ontvangen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief