Foto: Jack Konings

Huisartsenpost Etten-Leur verhuist naar polikliniek Bravis

ETTEN-LEUR - De huisartsenpost in Etten-Leur verhuist per direct naar de polikliniek van Bravis ziekenhuis aan de Schoonhout 215. De artsen willen patiënten met luchtwegklachten en een vermoeden op coronavirus COVID-19 scheiden van de patiënten met andere klachten.


Dat gaat niet op de huidige post, omdat de huisartsenpraktijk aan de Bredaseweg 171 te klein is.  Het aantal patiënten met virale verschijnselen en klachten en dus ook een vermoeden op Covid-19 besmetting, neemt zowel in de huisartspraktijken overdag als op de huisartsenposten in de avondnacht en weekenden toe. Dit veroorzaakt een toenemende druk op de inzet van huisartsenzorg. Daarom is besloten in de huisartsenpraktijken en de huisartsenposten de patiënten die niezen, hoesten en andere griepverschijnselen hebben te scheiden van de patiënten die dat niet hebben. 

De huisartsen kunnen gebruik maken van de polikliniek van Bravis, omdat er vanaf deze week geen consulten van het ziekenhuis meer plaatsvinden. Alle poliklinische consulten in Bravis worden telefonisch gedaan. Is een bezoek aan een polikliniek noodzakelijk, dan vindt dit plaats op de hoofdlocaties van het ziekenhuis.

In polikliniek Etten-Leur vinden overdag nog wel bloedonderzoeken, radiologische onderzoeken en ECG's plaats. Het gebouw van Bravis wordt vooralsnog alleen gebruikt in de avond, nacht en weekenden. Na de coronacrisis verhuist de huisartsenpost terug naar de Bredaseweg. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES