reanimatie
reanimatie

Reanimatie: Burgerhulpverleners boven 50 jaar niet opgeroepen

ETTEN-LEUR – Reanimatienetwerk HartslagNu roept geen burgerhulpverleners meer op boven de 50 jaar op. De dienst wil voorkomen dat ouderen het coronavirus COVID-19 oplopen. Zij zijn extra vatbaar.


Wie nog wel een bericht krijgt met het verzoek om te reanimeren of de AED te halen, hoeft ook geen mond-op-mond-beademing meer toe te passen. De kans op besmetting met coronavirus is bij mond-op-mond-contact is bijna honderd procent. Kinderen mogen nog wel worden beademd, omdat de kans op besmetting veel kleiner is.

Burgerhulpverleners dienen bij een coronapatiënt ook geen borstcompressie toe te passen. Aangeraden wordt uitsluitend de AED aan te sluiten. Wie zelf ziek is, dient een noodoproep te negeren. HartSlagNu heeft de nieuwe voorschriften vastgesteld in overleg met de Reanimatieraad, het RIVM en de landelijke ambulancezorg. De maatregelen gelden voor alle lokale AED-netwerken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES