Het verenigingsverzamelgebouw aan de Wipakker staat leeg.
Het verenigingsverzamelgebouw aan de Wipakker staat leeg. Foto: Jack Konings

Woningen op plek van verenigingsverzamelgebouw aan Wipakker

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente ziet het liefst woningen op de locatie aan de Wipakker 6 in Etten-Leur. Op dit moment staat er een verenigingsverzamelgebouw. Dat staat bijna leeg. De meeste clubs hebben het pand inmiddels verlaten.

Het gros van de verenigingen verhuisde naar een loods aan de Slotlaan. De gemeente kocht deze schuur speciaal aan voor deze clubs. VVD-raadslid Frans Martens stelde onlangs raadsvragen. Hij vroeg zich af waarom het al een paar jaar stil is rondom alle ontwikkelingen.

Plan voor herontwikkeling

Het gemeentebestuur geeft aan een project voor herontwikkeling begin 2021 voor te willen leggen aan de raad. Daarvoor dient men eerst nog te starten met planvorming inclusief een dialoog met de omgeving. De gemeente wil bij deze plannen ook het achtergelegen terrein van Amarant en de scouting van de Lambertusstraat betrekken. Verder werpt het college een blik op woningbouwprogramma, de verkeersafwikkeling, de toekomstige Stationsomgeving en de ontwikkelingen rondom het Oderkerkpark en de herontwikkeling van huidige locatie van de Nieuwe Nobelaer. Het gemeentebestuur benadrukt dat het nog lastig is om een tijdlijn uit te werken. Als de gemeenteraad een klap op de herontwikkeling heeft heeft gegeven, kan de bestemmingsplanprocedure worden opgezet.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief