De auto kwam tegen in Etten-Leur tot stilstand.
De auto kwam tegen in Etten-Leur tot stilstand. Foto: Facebook Politieteam Weerijs

Drie personen aangehouden na achtervolging vanuit Breda: scooter en auto blijken gestolen

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - De politie heeft vanuit Breda naar Etten-Leur een bij de politie bekende auto achtervolgt. De twee inzittenden werden aangehouden. Ook werd er nog een scooterrijder aangehouden. Eén van de verdachten heeft op agenten gehoest en gezegd dat hij corona had. 

Een politieagent in vrije tijd zag vanmiddag een auto rijden in Breda, waarvan hij wist dat hier de afgelopen tijd meerdere malen een achtervolging mee was geweest. Daarom waarschuwde hij de meldkamer, waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Hilsebaan in Etten-Leur kreeg de bestuurder een stopteken, maar in plaats van te stoppen ontstond er een dollemansrit. 

Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand op het Melkhuis. De inzittenden, een man en een vrouw, gingen er vervolgens te voet vandoor. Agenten wisten het tweetal snel aan te houden. In het voertuig bleken valse kentekenplaten te liggen. Ook bleek de auto eerder gestolen te zijn. De politieman in vrije tijd benoemde ook dat er een scooter voortdurend bij de auto had gereden. Daarom werd ook deze scooterrijder staande gehouden op de Hilsebaan. De scooter bleek eveneens gestolen te zijn. Ook deze bestuurder werd aangehouden. 

Tijdens het transport naar het politiebureau vond één van de verdachten het nodig om te roepen dat hij besmet was met corona. Vervolgens hoestte hij de agenten meerdere malen in het gezicht. Ook hiervoor zal een proces-verbaal opgemaakt worden. 

Tv-programma

Danny Ghosen, van het programma 'Danny op Straat', reed vandaag met politieteam Weerijs mee. De cameraploeg heeft opnames gemaakt van het gehele incident. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief