Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Definitief streep door Bloemencorso Zundert

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZUNDERT - Het bloemencorso in Zundert gaat dit jaar niet door. Dat heeft Stichting Corso Zundert bekend gemaakt. "De coronacrisis maakt het dit jaar onmogelijk en onverantwoord om het grootschalige evenement te realiseren", maakt de organisatie in een persverklaring bekend. 

De stichting sprak uitgebreid met het overlegorgaan van de twintig verschillende buurtschappen en de gemeente Zundert. De maatregelen die zijn genomen om de coronapandemie in te dammen raken ook het corso. Zo zouden buurtschappen nu beginnen met het poten van dahliaknollen, het opbouwen van de tenten en en het bouwen van hun creaties. 

Improvisatie

Alhoewel sommige van deze activiteiten met de nodige aanpassing en improvisatie binnen de maatregelen wel door kunnen gaan, is het uiterst onzeker of er na 1 juni een periode aanbreekt waarin de creaties daadwerkelijk afgebouwd kunnen worden. Voor de stichting Corso Zundert zijn er op dit moment te veel onzekere factoren om door te gaan met de voorbereidingen van het grootschalige publieksevenement.

Voorzitter Jos Jochems begrijpt de teleurstelling, maar ziet teveel onzekerheden om dit jaar een corsostoet te houden: "Ik begrijp dat dit besluit een teleurstelling is voor veel corsobouwers. Het in groepsverband bouwen aan de corsocreaties speelt een grote rol in de levens van veel Zundertse corsoliefhebbers. Wat dat betreft is 'social distancing' (sociale afstand houden) in de corsowereld niet onze sterkste kant. Uiteraard is afstand houden nu het állerbelangrijkste om júist elkaar te helpen hier zo snel mogelijk uit te komen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief