Foto: Shutterstock

'Piek in aantal verzuimmeldingen als gevolg van coronavirus hoogstwaarschijnlijk voorbij'

ETTEN-LEUR - Het aantal verzuimmeldingen als gevolg van het coronavirus is in de maand maart gestegen met ruim 30 procent. Binnen het MKB is dit cijfer zelfs 60 procent.


ArboNed en HumanCapitalCare baseren de percentages op een analyse van het verzuim. "Een piek zagen we in de week van 16 tot en met 22 maart", stelt Jurriaan Penders, directeur Medische zaken HumanTotalCare, waar ArboNed en HumanCapitalCare onderdeel van zijn. "We ontvingen 80 procent meer verzuimmeldingen dan gebruikelijk. Dit verzuim is historisch hoog."

Conservatieve schatting

De dagpiek deed zich voor in de periode tussen het verbieden van bijeenkomsten met meer dan 100 personen en de eerste dag dat scholen, kinderdagverblijven en horeca moesten sluiten, en lag zo'n 2,5 keer hoger dan normaal. In Noord-Brabant was dit zelfs drie keer zoveel dan gebruikelijk. Omdat kort verzuim niet altijd direct gemeld wordt, is er waarschijnlijk zelfs sprake van een conservatieve schatting. Penders: "Maar we hebben ook positief nieuws: de piek in het aantal verzuimmeldingen ligt hoogstwaarschijnlijk achter ons."

Ruim de helft van de verzuimmeldingen stond in verband met het coronavirus of daaraan gerelateerde klachten.


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES