Foto: Shutterstock

Aantal overledenen aan coronavirus stijgt fors met 234 personen

ETTEN-LEUR - Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus is opgelopen naar 2.101. Dat zijn er 234 meer dan maandag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in haar update van dinsdagmiddag.


De stijging is fors hoger dan een dag eerder, toen 101 overledenen werden gemeld. Verder zijn in de afgelopen 24 uur, aldus het RIVM, weer 777 mensen positief getest op het virus. Dat zijn er dan weer iets minder dan de 952 uit de update van maandag. Het totaal aantal bevestigde besmettingen bedraagt nu 19.580. Het werkelijke aantal is hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt. 

31

Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 7.427. Dat zijn er 292 meer dan maandag. Het aantal mensen dat vanuit de gemeente Etten-Leur in het ziekenhuis is opgenomen (geweest), staat volgens de recente berekeningen van het RIVM nu op 31.

Het RIVM laat overigens weten dat op dinsdagen het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week is geweest. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en ziekenhuisopnames op vrijdag, zaterdag en zondag, pas administratief verwerkt en gerapporteerd worden op maandag.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES