Afbeelding
Foto: Bibliotheek Nieuwe Nobelaer

Nieuwe Nobelaer start met afhaalbibliotheek

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Bibliotheek Nieuwe Nobelaer gaat in aangepaste vorm open. Medewerkers starten met een speciale afhaalbieb. Leden kunnen niet zelf de bieb in, maar kunnen wel een boekenpakket laten samenstellen.

"We merken dat de behoefte om te lezen in deze bizarre tijd misschien wel groter is dan ooit", geeft een woordvoerster aan. Afgelopen weken gaf de Nieuwe Nobelaer gratis pakketjes weg met afgeschreven boeken en tijdschriften.

Deze actie was een doorslaand succes. Maar liefst achthonderd boeken vonden een nieuwe eigenaar. Daarom is er achter de schermen hard gewerkt om de AfhaalBieb te realiseren. Met de AfhaalBieb zorgt Nieuwe Nobelaer er op aanvraag voor dat zo veel mogelijk bibliotheekleden vanaf 15 april weer kunnen lezen.

Kiezen van genre

Bibliotheekleden kunnen vanaf heden een formulier invullen op de website van de Nieuwe Nobelaer om zich aan te melden voor een boekenpakket bij de AfhaalBieb. De bibliotheekmedewerkers stellen uit het systeem een boekenpakket samen met de voorkeur die de lener aangeeft. Zo kunnen voor jeugdleden leeftijden worden aangegeven en volwassenen kunnen aangeven welke genre de voorkeur heeft. Na het invullen van het formulier krijgen leden, zo snel mogelijk een e-mail met daarin de dag en het tijdstip waarop zij het pakket kunnen afhalen.

Op deze manier houdt de bibliotheek het aantal mensen beperkt dat tegelijkertijd naar Nieuwe Nobelaer komt. Boeken die teruggebracht worden, gaan twee dagen 'in quarantaine' en worden schoongemaakt. Voor oudere mensen die tijdens de corona-epidemie aan huis gebonden zijn en niemand hebben die het pakket kan ophalen, is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de Boeken Bezorgservice. Meer informatie op nieuwenobelaer.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief