Afbeelding

Tent brengt familie en bewoners Avoord weer bij elkaar

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Na weken geen bezoek te hebben kunnen ontvangen, wordt het voor de bewoners van Avoord vanaf vrijdag 1 mei weer mogelijk om hun naasten te ontmoeten. Niet digitaal maar in het echt, in de tent die als naam ''t warm contact' draagt. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Avoord en Business Club Etten-Leur.

"Het is moeilijk voor onze bewoners en hun naasten" vertelt Carla Brander, waarnemend bestuurder van Avoord. "Iedereen kent de risico's van het virus, maar tegelijkertijd wordt het gemis van de naasten steeds groter. Bij Avoord zagen we dit en hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Wat kunnen we doen om het contact mogelijk te maken en toch geen risico's te nemen? Daarmee werd het idee van de tent geboren."

Gesloten raam

De tent staat tegen het gebouw aan. Bezoekers nemen plaats in de tent en kunnen via het gesloten raam hun naasten eindelijk weer in het echt ontmoeten. 't warm contact heeft een huiselijke sfeer en is voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

"Knuffelen is helaas niet mogelijk, want onze bewoners en hun naasten praten met elkaar door het gesloten raam", aldus Laura Kallenberg, eveneens waarnemend bestuurder. "Hiervoor gebruiken we een audiosysteem. Alles om mogelijke besmetting te voorkomen. Maar ze kunnen elkaar zien in het echt, met elkaar praten en samen een kopje koffie of thee drinken."

Maximaal twee naasten

Op alle locaties van Avoord zijn één of meerdere tenten tegen het gebouw geplaatst. Carla Brander: "We willen elke bewoner één keer per week de gelegenheid geven om zijn of haar naasten te ontmoeten. Per bezoek zijn dit maximaal twee mensen. Dit mogen elke week dezelfde personen zijn of anderen. Ze nemen plaats in 't warm contact via debezoekersingang. Een medewerker van Avoord haalt de bewoner op en nodigt hem of haar uit plaats te nemen aan de andere kant van het raam. De bewoner verlaat het gebouw dus niet. Daarna kan de bewoner met zijn of haar naasten maximaal 25 minuten praten."

't warm contact is voor alle bewoners van Avoord en hun naasten. Een uitzondering hierop zijn bewoners die positief getest zijn op het coronavirus of symptomen van het virus hebben en getest worden. Ook voor bewoners voor wie dit mentaal te zwaar is, raadt Avoord het gebruik van 't warm contact af.

Inschrijven

Avoord werkt met een online inschrijfsysteem. Als iemand gebruik wil maken van 't warm contact moet hij of zij zich digitaal aanmelden. Dit kan via www.avoord.nl/twarmcontact. Inschrijven voor het bezoek kan 24 uur per dag, 7 dagen per week en de inschrijving sluit elke dag om 15.00 uur voor het bezoek van de dag erna. Problemen bij het online inschrijven of andere vragen? Stuur dan een e-mail naar: coronavirus@avoord.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief