Huurverhogingen voor vrije sector gemaximaliseerd

Huurverhogingen voor vrije sector gemaximaliseerd

ETTEN-LEUR – De huurverhogingen voor de vrije sector worden gemaximaliseerd. Dit maakt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bekend. Verhuuders mogen de huur voortaan jaarlijks optrekken met maximaal 2,5 procent plus de inflatie.


Hiermee trekt de minister de huurverhogingen in de vrije sector gelijk met de huurders van sociale huurwoningen. Zij werkt hiervoor aan een wetsvoorstel. 

“Iedereen moet prettig en betaalbaar kunnen wonen. Juist nu in deze onzekere tijd is een dak boven je hoofd extra belangrijk. Daarom werk ik hard aan maatregelen om de betaalbaarheid van woningen te verbeteren en excessen tegen te gaan”, geeft Ollongren aan. 

Maximaal drie jaar

Daarnaast krijgen verhuurders in het wetsvoorstel de mogelijkheid om een tijdelijk huurcontract te verlengen. Er wordt gekeken of het mogelijk is om te verlengen met één of twee jaar tot een maximumperiode van drie jaar. Zo kan een verhuurder meer maatwerk aanbieden en hebben huurders meer flexibiliteit.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>